Margajansen Aromatherapie
Image default
Dienstverlening

Het belang van een EHBO cursus

Lees hier hoe belangrijk het volgen van een EHBO cursus is. Na een cursus eerste hulp bij ongevallen kunt u levens redden. Uiteindelijk kan de kennis omtrent EHBO overal van pas komen. Belangrijk is dat u opgedane kennis bij gaat houden, en het jaarlijks blijft opfrissen.

Ongevallen komen onverwachts

Tijdens een EHBO cursus komen vele verwondingen als gevolg van een ongeval aan bod. U weet na het volgen van een cursus EHBO hoe u moet handelen bij brandwonden, hoe u een slachtoffer moet verbinden, en waar de drukpunten zijn om een slagaderlijke bloeding te stoppen. Tevens leert u hoe u een slachtoffer in de stabiele zijligging kunt leggen, en hoe u in moet grijpen bij een (dreigende) verstikking. Het is teveel om op te sommen hoeveel er aan bod komt tijdens een EHBO cursus, en hoe fantastisch u mensen daarmee kunt helpen. Bedenk hierin dat een ongeval altijd onverwachts komt. U weet na het volgen van een cursus EHBO hoe u moet handelen, ook bij ongevallen op het werk.

 

EHBO cursus op het werk

Het is een goede zaak als binnen bedrijven het hebben van EHBO collectief is. In ieder geval dat iedereen werkzaam binnen het bedrijf de belangrijkste regel kent: denk aan uw eigen veiligheid. Vooral binnen bedrijven kan het nog weleens voorvallen dat er door het redden nog meer slachtoffers vallen. Een sprekend voorbeeld hierin was in de scheepvaart, in het ruim lag iemand bewusteloos omdat daar te weinig zuurstof was, iemand ging er naartoe om diegene te helpen maar raakte ook bewusteloos. Ambulancepersoneel kon daarna niet één maar twee slachtoffers redden. Een goede toevoeging op EHBO is het hebben van reanimatie. In alle gevallen weet iedereen hoe te handelen bij een ongeval of calamiteit, totdat de professionele hulp ter plaatse is. Het advies is dan ook om vanuit het bedrijf een cursus EHBO te volgen met reanimatie.

klik hier voor meer informatie over EHBO cursussen.