Margajansen Aromatherapie
Image default
Woning en Tuin

Waar koop je goedkoop glas in lood?

Heb je een oude woning gekocht of wil je je huidige woning verbouwen? Met glas en lood ramen creëer je een stijlvolle en authentieke sfeer in huis. Nou zijn glas en lood ramen best wel duur. En is het vaak niet te betalen om al je ramen van deze glasstijl te voorzien. Overweeg daarom om enkele glazen in huis te vervangen óf kies voor een goedkopere optie…

De goedkopere optie is plakfolie! Je zult hier misschien niet meteen aan denken als je je woning van glas in lood wilt voorzien, maar het is wel degelijk mogelijk. Sterker nog, er zijn heel veel verschillende soorten raamfolie waarin wel een soort van glas in lood afbeelding te zien is. Zo kun je kiezen uit een print met allemaal van die spek vormige ruitjes in verschillende kleuren, een combinatie van blauwe lucht en bloemen of vierkante ruijtjes met een schaduw print.

Het plakfolie voor ramen is veel goedkoper dan echt glas in lood en bovendien heb je het materiaal in een mum van tijd op je ramen zitten. Ben je er op uitgekeken? Dan kun je het er gemakkelijk weer afhalen. Het plakfolie voor ramen heeft aan de achterzijde een plaklaagje. Dit laagje is niet zichtbaar. Als het eenmaal op je raam zit, zie je er ook niks van.

Hieronder leggen we kort uit hoe je het plakfolie voor ramen aanbrengt:

Om folie goed te laten hechten moet je raam echt heel schoon zijn. Kleine stoffen deeltjes, een pluisje of haartje mag niet op de ramen achter blijven. Was het raam daarom goed met sop en zorg dat ook alle vette plekken verdwijnen. Maak je raam droog met een wisser.

Maak nu het raam weer nat, maar dan alleen met water.

Nu ga je je glas in lood plakfolie op plakken. Dat doe je door aan de achterzijde van het folie, het soort stickervel eraf te halen.  Haal eerst een klein stukje los en plak het puntje alvast tegen het raam. Met een rakeltje of zacht spateltje wrijf je het raamfolie tegen het raam. Zorg dat alle luchtbellen eruit gewreven worden. Voorzichtig trek je nu het stickervel verder los. Telkens een klein stukje. En wat los is, ga je wrijf je met je rakel weer netjes tegen het raam aan. Ga je iets scheef? Dan is dat nu niet zo’n probleem, want zolang het raam nog nat is, kun je het folie voorzichtig los trekken en opnieuw aanbrengen. Is je raam ondertussen opgedroogd? Trek dan het folie er niet meer vanaf. Je trekt het dan kapot. Herstellen van fouten kan nog zolang het raam nat is.

Plakfolie voor ramen is al verkrijgbaar voor 2 euro. En naast de glas in lood printjes zijn er nog heel veel andere prints en combinaties te maken. Kijk zelf maar eens op deze website voor ideëen met plakfolie. Leuk voor in huis, voor je interieur of om je woonaccessoires mee te pimpen.

https://www.presentsathome.nl/plakfolie