Margajansen Aromatherapie
Image default
Woning en Tuin

Wespennest zo verwijderd!

Je ziet ineens een wesp voorbij vliegen, dat is al op tijd! Je besluit om de wesp te volgen en hee, ze leidt je zo naar haar nest toe! Dat is mooi, want een beginnend wespennest kun je nu nog gemakkelijk laten verwijderen. Dan kun je wespenoverlast in de zomer weer voorkomen! Zeker als het wespennest zich bevindt op een plek waar veel mensen langskomen. Mocht het op een afgelegen plek zitten, dan kun je het beter laten zitten.

Hoe herken je een beginnend wespennest?

Het is dus zaak dat je de wespenkoningin volgt, zo zul je uiteindelijk bij haar nest uitkomen. Maar hoe zie je nu of het om een beginnend of gevorderd wespennest gaat? Een beginnend wespennest ziet eruit als een soort halve schaal, een raat, en hierin zitten open cellen. Bij een beginnend nest zijn dit meestal tussen de vijf en twintig open cellen. Hier zal de koningin haar eitjes later in leggen. 

Moet het nest verwijderd worden?

Maar een beginnend wespennest hoeft niet altijd verwijderd te worden. Er zal geadviseerd worden om alleen nesten die zich op ‘veel bezochte’ plekken bevinden te verwijderen. Anders kunnen de nesten gerust blijven zitten. Wespen zijn namelijk ook nuttige insecten en horen dus niet allemaal verwijderd te worden. De wespen zijn namelijk ook bestuivers en ze ruimen de dode en overtollige insecten op. 

Kun je het nest zelf verwijderen?

Heb je dus een beginnend nest gevonden dat verwijderd moet worden, dan kun je natuurlijk proberen om het zelf te verwijderen. Dit is niet aan te raden als je allergisch bent voor wespengif, of als er erg gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Pak jezelf van top tot teen in en zorg dat kinderen en huisdieren zover mogelijk uit de buurt blijven. Giet vervolgens kokend water over het nest heen.

Schakel een erkend ongediertebestrijder in

Zelf niet in staat om een wespennest goed te kunnen verwijderen, of heeft de wespenkoningin het overleeft en is ze weer begonnen aan een nieuw nest? Schakel in dat geval een professionele ongediertebestrijder in. Wespennest Verwijderen brengt je direct in contact met jouw lokale ongediertebestrijder. Zijn nummer wordt meteen getoond zodat jij direct een afspraak met deze specialist kunt maken.

https://wespennestverwijderen.com/wespennest-verwijderen