Margajansen Aromatherapie
Image default
Gezondheid

Zo kun jij pluizige krullen tegengaan

1 Douche wat kouder en wat korter

Een warme hete douche doet helaas meer kwaad dan goed voor je haar, de haarschubben gaan namelijk openstaan door de hitte waardoor je haar een hoop vocht verliest. Hierdoor droogt je haar meer uit en gaat het extra pluizen. Dit betekent niet dat je koud moet gaan douchen hoor, gewoon wat minder warm dan je gewend bent is meer dan genoeg.

2 Gebruik een speciale shampoo

Niet zomaar elke shampoo verzorgt je haar zoals jij het graag wilt hebben, in het geval van pluizige krullen is het dus beter om over te stappen op een shampoo voor krullend pluizig haar. Die hydrateert en voed je haar op een juiste manier waardoor het haar minder gaat pluizen en beter in model blijft. Je kunt het beste gaan voor de shampoo van shampoobars.nl.

3 Gebruik conditioner

Juist tijdens het douchen verliest je haar veel vocht en is, zeker als je erg warm doucht, de kans groot dat je haar meer gaat pluizen. Om dit vochtverlies te compenseren is het verstandig om een conditioner te gebruiken die je haar gezond houdt en ervoor zorgt dat het minder gaat pluizen.

4 Kam je haar met een speciale kam of borstel

Zoals je misschien wel weet is nat haar een stuk kwetsbaarder dan droog haar en moet je er dus mee oppassen. Zeker na het douchen moet je er dus erg mee oppassen, de kans dat je je haar kapot trekt is namelijk een stuk groter. Het is beter om een wat grovere kam of een borstel die speciaal voor nat haar is te gebruiken om je haar daar dan rustig mee door te kammen/borstelen. Probeer in ieder geval niks te forceren.

5 Gebruik een haarmasker

Naast een goede shampoo en een conditioner is het ook verstandig om af en toe een haarmasker aan te brengen op je haar. Dit voed je haar extra en het zorgt ervoor dat het minder snel gaat pluizen en een beter volume behoudt.

6 Wrijf je haar niet droog

Dit moet je sowieso niet doen, ongeacht wat voor haar je hebt. Nat haar is een stuk kwetsbaarder dan droog haar en als je het droog gaat wrijven breekt het en gaan de haarschubben open staan. Hierdoor droogt je haar sneller uit, gaat het pluizen en krijg je gespleten punten.